Wednesday, May 6, 2015

ABeCeDa.

Ešte chvíľu budeme pokračovať v abecednom tempe. Tentoraz s knihou a pracovným zošitom v jednom: ABeCeDa.

ABeCeDa



ABeCeDu z vydavateľstva Axióma zostavila Ivana Kocmanová. Sú v nej básničky od Daniely Fisherové, Vítězeslava Nezvala, Františka Hrubína a iných autorov. Mnohé z nich nájdete aj v iných knihách od Axiómy. 

Kniha je rozdelená do niekoľkých kapitol: abecedná, číslicová, s rozprávkou, tvarmi a nakoniec aj pár strán o ročných obdobiach. Graficky je riešená veľmi pekne. Nájdete tu veľa maľovaniek, zábavných úloh a hádaniek, rozprávku o Zlatuške a 3 medveďoch. Dokonca si môžete vystrihnúť plagát. Skvelá voľba pre predškolákov. 

Najväčšia prednosť knihy sú pre mňa ilustrácie Edit Sliackej. Roztomilé obrázky detičiek a zvieratiek vás jednoducho očaria. Zvýraznené hlavičky s veľkými očami oslovia aj najmenšie deti, ktoré sa na tváre sústredia najviac. A samozrejme to pôsobí strašne milo. Ešte aj komáre sú v jej podaní celkom zlaté. Veľký formát knihy vám dovolí vychutnať si krásne ilustrácie naplno.
Ak sa do obrázkov Edit Sliackej zamilujete rovnako ako my, určite si pozrite mobilné aplikácie Mr.Fox and friends. Pampúch má rád Whats the time Mr. Fox a päťročná neter pexeso On the farm.











2 comments: