Saturday, May 9, 2015

Oskar a měsíční kočky + GIVEAWAY

Kniha o Oskárkovi je jedna z tých, čo ma prekvapila. Kúpila som ju minulý rok vo výpredaji a ozaj som nečakala taký úspech. Istú dobu to bola pampúchova najobľúbenejšia. Lebo kočičky!

oskar a mesicni kocky
Lynda Gene Rymond, Nicoletta Ceccoli - Oskar a měsíční kočky



Oskar a měsíční kočky napísala američanka Lynda Gene Rymondová. Malý kocúrik Oskar má rád svojho chlapca, granule a červený vankúšik pri okne. Zo všetkého najradšej má ale skákanie do výšky. Príbeh rozpráva o najdlhšom skoku jeho života - až na Mesiac. Na Mesiaci samozrejme žijú mesačné mačky, s ktorými je veľká zábava. Až kým nepríde čas obeda a podozrivo sladká smotana. Ešte šťastie, že si na Mesiac občas zaskočí vesmírna krava. Tá Oskara zachráni pred zabudnutím na svojho chlapca. Ale ako sa dostať späť na Zem už musí Oskar vymyslieť sám

Pampúchova obľúbená časť:
"Co to děláš?" zaburácela kráva.
"To není pravda," ječel Oskar. "Můj kluk by na mě nikdy nezapomněl!"
"Ach jo, ty ťuňťo," zavzdychala kráva. "Já přeci neletím na Zem. Já uhánim k Venuši a odtud dál do vesmíru.!
"Tak ahoj," houkl Oskar a pustil se.
Túto rada recitovala na verejnosti aj s adekvátnym prednesom. Ani vám nebudem hovoriť aké to je, keď vaše dieťa sediace v nákupnom vozíku z ničoho nič zreve "NEDĚLEJ TO!" a o chvíľku si pokračuje "...zaburácela kráva". Aspoň sme sa pobavili.

Nicoletta Ceccoli, pôvodom zo San Marina, je známa svojimi snovými ilustráciami. Na tejto knihe vás hneď upútajú netradičné uhly pohľadu obrázkov. Akoby sa pozorovateľ tak nejak vznášal okolo jednotlivých scén príbehu. Skoro ako vo sne. Zaujímavé textúry a rozostrovanie jednotlivých častí obrázkov vytvárajú podarený 3D efekt. Vesmírne prostredie jej umožňuje pridať množstvo nápaditých detailov. Malé planétky čo vyzerajú ako uháčkované alebo ako sklenené guľôčky či lízatká. Nájdete tu podivné rakety s mimozemšťanmi alebo naopak celkom obyčajnú škatuľu s bonbónmi zabudnutú na skrini. 


oskar a mesicni kocky

oskar a mesicni kocky

oskar a mesicni kocky

oskar a mesicni kocky

oskar a mesicni kocky

oskar a mesicni kocky

A ešte booktrailer k autorskej knihe Nicoletty Ceccoliovej. Tá už ale určite nie je pre malé deti.





GIVEAWAY

Keďže som minulý týždeň vyhrala peknú knihu od Lucie z blogu Dětská leporela (vďaka!) a dobré veci je treba posúvať ďalej, rozhodla som sa tiež potešiť nejakého čitateľa. Hráme o jednu knihu Oskar a měsíční kočky. Ak vás teda zaujala a chceli by ste ju mať doma, zapojte sa. Naozaj sa oplatí.
Podmienky súťaže:
  1. nechajte pod článkom nejaký komentár: môžete mi napísať, či sa aj vám stala nejaká príhoda s deťmi súvisiaca s knihami,
  2. dajte "like" na pampúchov facebook,
  3. nezabudnite uviesť kontakt, aby som vám o výhre mohla napísať.
Súťaž trvá do polnoci 16.5., budúcu nedeľu vyžrebujeme výhercu. Veľa šťastia.





10 comments:

  1. Túto knihu mám na zozname a veľmi sa teším tvojej recenzii, takže rozhodne idem súťažiť :-D
    Príhoda sa nám stala včera, ale na tú tvoju sa zďaleka nechytá :-)
    Mimi ma každé ráno hneď po zobudení terorizuje. Ešte ani poriadne nevidím a ona už chce, aby som jej čítala knihu. A tak som na ňu skúsila plač. A Mimi? Tá ma úplne zrušila slovami: "Mama kľud. Neplač." Tak mi treba :-D

    ReplyDelete
  2. Kniha ma zaujala, takze sa pripajame:-) Luky si rad vybera rozpravku pred spanim... no minule ked povedal ze chce citat o "zamklej" tete, tak som sa riadne zapotila kym sme dosli k tomu ze chcel Popolusku, kde je ilustracia na ktorej je machocha oblecena v kovovej krinoline:-D Luky si myslel, ze je tam zamknuta:-)

    ReplyDelete
  3. Naše malá teda ještě nemá výdž, když se jí snažím číst příběh. Spíš jí baví pořád dokola ukazovat jedny a ty samé obrázky a musím jí při tom říkat, co to je. Její knihovnička si ale zaslouží pomalé rozšiřování a tato knížka vypadá zajímavě. Takže se taky připojujeme do soutěže.
    Můj mail: mojeradosti@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Jsem moc ráda, že můj blog byl inspirací pro tak parádní giveaway! Mimochodem, někdy vážně nevěřím svým očím, jak parádní knížky se můžou ocitnout ve výprodeji. Až budu zas něco objednávat z Albatrosu, Oskara přihodím!

    ReplyDelete
  5. Veľmi pekné ilustrácie. Naša malá knihy zatiaľ len listuje a pozeráme spolu obrázky. Má veľa kníh starých aj nových. Zvyknem jej kupovať vyradené knihy z knižnice. Samozrejme, najzaujímavejšie sú pre ňu moje knihy, ktoré mi často berie a ja ju naháňam a snažím sa vziať si ich späť. Alebo keď mi vyberie záložku a ja si presne nepamätám kde bola. :) Kontakt: emerencia@centrum.sk

    ReplyDelete
  6. Krasna knizka:) Mala je podarena, ktovie cim to je, ze tie deti tak bavi, citat knihy hore nohami:D My sme minule mali z kniznice pozicanu O gulkovi bombulkovi, a teraz, ked vidi macku, tak vzdy krici, ze "Macka chce spapat vtacika" :)

    ReplyDelete
  7. Díky Lucce z Dětská leporela jsem teprve nedávno objevila tvůj blog- a hned ho celý přelouskala :D Konečně dva parádní blogy zaměřené na super dětské knížky. Tuto knížku neznám, ale vypadá skvěle. Pokud se na mě štěstí neusměje, tak zkusím pohledat na albatrosu a taky objednat- holčička miluje kočičky, takže knížka se zaručeně bude líbit ;)
    theresakalouskova@seznam.cz (na fb sleduji jako Tereza Švejkarová)

    ReplyDelete
  8. Meh - nestihla som, skoda preskoda! Ale inak, moje dieta sa ma nedavno opytalo, ze kedy zacne dostavat nejake NORMALNE darceky, a nie stale knihy, mama!

    ReplyDelete