Tuesday, February 9, 2016

Journey, Quest

Pokračujeme v mojej obľúbenej kategérii kníh bez slov. Tentoraz s dvoma časťami trilógie. Knihy Journey a Quest napísal Aaron Becker.

Aaron Becker - Journey



Aaron Becker je americký ilustrátor a toto je jeho prvotina. V prvej knihe sa spolu s dievčaťom vydávame na dobrodružnú cestu. Pomocou zázračnej kriedy otvorí dvere do nového sveta. Prekoná všetky nebezpečenstvá a zachráni vtáčika, ktorý ju dovedie k novému priateľovi. 
V druhej knihe, Quest, naši dvaja čerství kamaráti podniknú výpravu na záchranu uväzneného kráľa. Vďaka ich odvahe a vynaliezavosti všetko dobre skončí. 
Beckerov svet je plný fantázie a prekvapivých riešení našich hrdinov. Cestovať džunglou na hrochovi alebo odletieť na hojdačke s obrovskou vážkou je podľa mňa celkom nápadité.
Páči sa mi hlavne výber farebnosti obrázkov, zvýraznenie niektorých detailov (kriedové výtvory hrdinov). Prepracované ilustrácie dokážu malého čitateľa zaujať na celkom dlhú dobu. Čo je fajn, keďže si už pampúch často "číta" sám. A to je ďalší dôvod, prečo mám rada knihy bez slov. Už sa teším na záverečnú časť.








Aaron Becker - Quest








Názov: Journey / Quest
Autor: Aaron Becker
Vydal: Walker Books, 2014 
Strán: 40 / 40
ISBN978-1406355345 / 978-1406360813

5 comments:

  1. Nečakala som ani nič iné ako to, že to bude úchvatné! Definitívne ukončujem svoju knižnú hladovku, už nemôžem čakať. Ďakujem za krásny náhľad do trilógie (už to samotné ma opantáva :-p )

    ReplyDelete
  2. Tak to je velká nádhera. Hrozně se mi líbí ty ilustrace s křídou a propracované světy. Jinak Vítek (2,5 roku) už také začíná občas číst sám, líbí se mu hlavně knížky komiksového typu - máme Bílou paní.

    ReplyDelete
    Replies
    1. komiksy sú aj u nás obľúbené. hlavne o Šmolkoch. a kedže sme ich už čítali snáď tisískrát, už si ich vie malá čítať aj sama =D

      Delete
  3. Krásne knihy, snové a plné fantázie :-)

    ReplyDelete