Saturday, April 23, 2016

BabyLit: Alice in Wonderland

Každý rodič knihomoľ už o nich určite počul. Séria klasických diel literatúry pretvorená do podoby leporela. Aby aj vaše batoľa vedelo, kto je to Mr. Darcy.

J. Adams, A. Oliver - Alice in Wonderland




Za vznikom značky stoja autorka Jennifer Adams a Alison Oliver ako ilustrátorka. Na začiatku bol nápad vytvoriť niečo súčasné a zábavne z klasickej anglickej literatúry, diel Jane Austenovej a Shakespeara. S orginálnymi ilústráciami sa to naozaj podarilo. Samé autorky knihy označujú ako "fashionable way to introduce your toddler to the world of classic literature". Fashionable je to správne slovo.

Nečakajte v knihách známe príbehy. Skôr ide o to, že autorka si vzala postavy a situácie charakteristické pre nejaké dielo a vytvorila z nich obrázkovú knihu. Tak sa s Janou Eyrovou naučíte počítať, Emma vám pomôže s emóciami a Alica zase s farbami. Don Quijote predstaví španielčinu, Tajná záhrada kvetiny a Kniha džunglí zvieratá. Všetko s nádhernými ilustráciami, ktoré sa snažia dodržať atmosféru pôvodnej knihy.

Pampúchovi som pred pár rokmi kúpila len túto s Alicou (plus tašku s mačkou Škľabkou pre mňa). Ale ako pozerám, BabyLit už podstatne rozšírilo ponuku. V súčasnosti už existuje viac ako dvadsať titulov z klasiky, abecedné knižky a dokonca vydali aj cestovateľských sprievodcov pre bábätká. Určite pre mrne doplníme nejaké ďalšie. Na Slovensku si ich môžete kúpiť v Artfore alebo Martinuse.







Názov: Alice in Wonderland
Text: Jennifer Adams
Ilustrácie: Alison Oliver
Vydal: Gibbs Smith, 2013
Strán: 20
ISBN9781423624776

3 comments:

  1. na book depository som toto chcela kupit ,ale aj s takym tym papierovym setom na hranie( postavickove vystrihovacky). potom som to nechala tak,zdalo sa mi to nejako malo za tie peniazky :( ale je to naozaj velmi fashionable ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hej, ten set je uz trochu moc.

      Delete
    2. hej len vlastne v tejto knizke sa alice ani "príliš" neobjaví, tak neviem či by bolo moje starsie dieta dostatocne uspokojene. ale mas pravdu, uz je tychto knih daleko viac, nez ked som ich naposledy pozerala, napriklad aj dracula by mohol ma u nas nejaky ten uspech, alebo cristmas carrol ked sa vianoce priblizia....iffi

      Delete